Her işin bir bileni var bir de bilmeyeni var. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Devletlerin ve eski dünya düzeni zenginlerinin en büyük teminatı olan merkezi paraya rakip olarak merkezi olmayan dijital paralar' çıktı. Bilindiği gibi devlet vergi kaybı, zenginler de paralarına tehtid olarak algılıyor. Aslında bu durum çok normal olsa bile, yeni bir teknolojiyi reddetmek ve sürekli kötülemek doğru çözüm bulunmasını sağlamıyor.
Her geçen gün, devletlerin kripto para borsalarını denetim altına alabilmek adına yaptığı girişimler, sürekli ve sistemli şekilde Dijital para adına bir yasaklanma gibi algılanmasını sağlayacak yaygara koparılıyor.
Devletlerin derdi Dijital paranın kendisi değil, bu paraların yatırım aracı olarak kullanılmasından kaynaklı oluşan vergi tespitlerini yapmak istemeleri ve kara para aklama gibi işlemlerin takiplerini yapabilmek amaçlıdır. Hiç bir devlet dijital parayı yasaklayalım dememiştir. Hepsinin ortak derdi, alım satım yapılan borsalardır. Haklı olarak tam denetim yapabilmek için uğraşıyorlar.
Kasıtlı çıkan bu haberlerin üzerine, aslında bu işi iyi bilenler ve ufku geniş olan kişi ve kurumlarında olumlu yaklaşımları ve raporları peşpeşe geliyor.
Son dakika haberi Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs Group Inc.'e göre ise dijital paralar, “gerçek para” formunda gelilen piyasalarda başarı yakalayabilir.
Goldman Sachs stratejistlerinden Zach Pandl ve Charles Himmelberg'in Çarşamba günkü bir raporunda, ABD Doları'nın son birkaç on yıllık sürede “amacına iyi hizmet” ettiği, fakat finansal sistemin geleneksel para hizmetlerinde arzın yetersiz kaldığı ülkelerde Bitcoin'un (ve genel olarak kripto paraların) geçerli alternatifler sunabileceği ifade edildi.
Haberin Orjina Halini Okumak İçin Bloomberght Tıkla